SZTE TTIK 2015. július

2015. július 28.

2015. augusztus 1-2. (szombat, vasárnap), 9-20 óráig

2015. július 27.

Kari pótfelvételi tájékoztatók, alap, osztatlan és mesterképzésekről

2015. július 27.

Kari tájékoztató,
Beiratkozás a nappali képzésre,
Beiratkozás a levelező képzésre,
ETR útmutató...

2015. július 23.

Előreláthatólag 2015. július 23-án, 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetést követően leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetőek.

2015. július 22.

A tumorral küszködők és a fogágy-betegségben szenvedők számára is új gyógyászati lehetőségeket kínál a lézer. A lézerek legmodernebb orvosi alkalmazását tárgyalta a II. LAMELIS. Az SZTE 2015. július 18-án zárult nyári egyetem munkájáról szegedi kutatókat, előadókat kérdeztünk.

2015. július 21.
2015. július 20.
2015. július 15.

A szegedi egyetemre érkező külföldi hallgatók segítése az SZTE nemzetközi igazgatóság mentorainak a feladata. A más országbeli diákok támogatására vállalkozók önmaguknak is segítenek.

2015. július 10.

A TTIK Köztársasági Ösztöndíj Bizottsága több ülésen értékelte a 106 db beérkezett pályázatot.

2015. július 07.

18. esztendeje osztja ki az MTA a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat. Idén több mint 800 pályázó közül választották ki a legjobb 200 ösztöndíjast, közöttük 18 a szegedi egyetem, 3 az SZBK PhD-fokozatú kutatója.

2015. július 07.

A helyi orvosbiológiai kutatás legfontosabb díját, a szegedi Nobel-díjként is emlegetett Szent-Györgyi Talentum-díjat vehette át két hete Tamás Gábor. A 46 éves agykutató professzor saját képességeihez képest mindig a legjobb akart lenni. Karrierjét is gyorsan építette: jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem egyik legfiatalabb egyetemi tanára. Kutatásai nemrég olyan irányt vettek, amely akár az Alzheimer-kór gyógyításában is áttörést hozhat.

2015. július 06.

Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőtől, Makk Károlytól vehették át idén a tehetséges egyetemisták a Sófi-ösztöndíjakat. Az összesen másfél millió forint értékű elismeréseket vasárnap, a TTIK diplomaosztóján adták át művészeknek, kutatóknak, és lapunk munkáját is megköszönték.

2015. július 06.

Az SZTE TTIK-n is diplomaosztót tartanak a hétvégén, ahol részben a kutatásokból finanszírozzák az oktatást. Most azon fáradoznak, hogy összekössék a vállalatokat a hallgatókkal, megkönnyítve így a munkakeresést - tudtuk meg Mucsi Lászlótól, a kar Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel is kitüntetett dékánjától.

2015. július 02.

Differenciálegyletekkel foglalkozó nemzetközi konferenciának ad otthont a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete. A program jelentőségéről, az elméleti kérdéseket feszegető és az alkalmazásra koncentráló témáiról matematikusokat kérdeztünk.

Képgaléria

12.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.
 • május 28.
  09:00 - 15:00
  AZ SZTE Innovációs Hét 2019 programsorozat (2019. május 28-30.) 2019. május 28-án veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. A szakmai programokból álló Innovációs Hét első napján az SZTE hallgatói egy gyakorlatorientált workshopon vehetnek részt, ahol üzleti kommunikációról hallhatnak előadást és gyakorlati PR tudásra tehetnek szert. Az esemény nyitánya után megkezdik a diákok képzését, melyet Szelei Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem oktatója fog megtartani.
 • május 30.
  09:00 - 15:00
  A rendezvényen egyetemi vezetők, innovációs szakemberek tartanak előadásokat az innovációs ökoszisztéma magyarországi helyzetéről, fókuszba állítva az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Programot, továbbá az ELI Science Park lehetőségeit. A meghívott szakemberek olyan problémákra és kihívásokra világítanak rá, amelyekkel az innovációs folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell. Az Innovációs Napon kihirdetjük az SZTE Innovációs Díj 2019-es pályázat nyerteseit. Az esemény továbbá lehetőséget biztosít a kiemelt kutatócsoportok bemutatkozására, portfóliójuk ismertetésére potenciális ipari partnerek számára. A nap zárásaként hallgatói ötletversenyt rendezünk az INPUT Programmal együttműködésben. A hallgatók startup ötleteiket ismertetik üzleti angyalok számára.

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus