SZTEsi_Maraton_Plakat

Idén is különleges mozgásformák egész sorát próbálhatják ki az SZTE polgárai ingyen, a Sportközpont szervezésében

Az országosan is egyedülálló és egyre sikeresebb, egyetemi sportprogram, a SZTEsi Maraton ősszel is várja a mozogni vágyókat. Újra startol a SZTEsi Maraton Programsorozat, amelyben mindenki találhat magának olyan mozgásformát, amelyet már szeret vagy éppen most próbálna ki. A tánctól a küzdősportokig, a vízi sportoktól az aerobikig széles a választható sportágak skálája.

2023/24-es tanév őszi szemeszterében sem maradunk SZTEsi Maraton nélkül. Az SZTE Sportközpont munkatársai által már az előző félévben is megszervezett program sikeres volt, és a szervezői bíznak benne, hogy egyre népszerűbb lesz.

Aerobik_Maraton

–A maratonok indításával az elsődleges célunk azoknak a sportágaknak a bemutatása, megismertetése volt az SZTE polgárai körében, melyekkel a Sportközpont meghirdetett kurzusain is találkozhatnak a hallgatók. A tavasszal debütált SZTEsi Maraton sikere, a programokon résztvevők pozitív visszajelzései arra ösztönöztek bennünket, hogy a 2023/24 tanév őszi szemeszterében is megszervezzük a programsorozatot. Mottónk Jim Ryun gondolata: "A motiváció elindít, a megszokás mozgásban tart.” – mondta el Almási Dóra, az SZTE Sportközpont oktatója, a program egyik szervezője .

Tanc_Maraton_14

A szakemberek által irányított foglalkozások 45-50 percesek. A részvétel az SZTE hallgatóinak és dolgozóinak ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a linkre kattintva lehet:

 

 

A SZTEsi Maraton tervezett programja:


vm_plakat

 

2023.09.28-án a Vízi Maraton

2023.10.11. Tánc Maraton

2023.10.17. Küzdősport Maraton

2023.11.16. Ütős Maraton

2023.10.29. Aerobik Maraton

További részletek és a pontos órarend az alábbi oldalakon lesz megtalálható:

SZTEsi Maraton Facebook csoport (érdemes csatlakozni a naprakész információkért, beszámolókért, fotókért), az SZTE Sportközpont Szeged honlapján és az Instagramon (szte_sportkozpont).

Maradj_Mozgasban_SZTEsi_borito_23-24I._2

 

A rendezvény főszervezői - Almási Dóra, Ocskó Tímea, Petrovicsné Tejes Edit – szeretettel várják a már „rutinos” maraton résztvevők mellett, az újonnan érdeklődő SZTE polgárok jelentkezését, a programokhoz való csatlakozását.
Vizi_Maraton_1
SZTEinfo
Fotók: SZTE Sportközpont