SZTE_Kariko_Katalin_Nobel-dij

Az SZTE-re látogat Dr. Karikó Katalin Nobel-díjas kutatóprofesszor

Alma materébe látogato október 12-én Dr. Karikó Katalin kutatóprofesszor, aki a Covid19 modern vakcinákban használt módosított hírvivő RNS feltalálójaként kapta meg a 2023-as fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat.

A világhírű tudóst 2023. október 12-én, csütörtökön 13 óra 15 perckor a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri épülete előtt köszöntik az egyetem, a vármegye és a város képviselői: Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja és Botka László, Szeged város polgármestere.

A Dugonics téri épület dísztermében 14 órakor ünnepi ülés kezdődik Dr. Karikó Katalin tiszteletére, melyet a város lakossága a Dugonics téren elhelyezett kivetítőn, vagy a University of Szeged Facebook-oldalán tekinthet meg.

A Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas kutatóprofesszora 17 óra 15 perctől a JATE Klubban szemináriumot tart egyetemi hallgatóknak. A Karikó-módszer titkaiba beavató beszélgetésen szó esik a kutatás céljáról, a siker titkáról, a kísérleti eredmények feldolgozásáról, a tudományos kapcsolatháló bővítési lehetőségeiről. A beszélgetés a University of Szeged Facebook-oldalán élőben megtekinthető.

A szegedi program zárásaként 19 órakor a JATE Klubtól ünnepi séta indul a Dóm térre, melyre a város lakosságát is várják.

SZTEinfo