Bezár

Hírarchívum

IMG_8695-002

Melyik a legszebb magyar egyetemi campus?

Melyik a legszebb magyar egyetemi campus?

2017. június 14.
2 perc

Internetes szavazást indított az eduline.hu – a legszebb magyar egyetemi campust keresik. A Szegedi Tudományegyetemre is lehet szavazni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tíz nagy magyarországi egyetem, köztük a Szegedi Tudományegyetem verseng az eduline.hu internetes szavazásán, amelyben a legszebb magyar egyetemi campust keresik. Az SZTE versenytársa az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szent István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem. A voksolás nagyon egyszerű, nem kell regisztrálni sem, csak egyszerűen a számunkra legszebb campus fotójára kattintani. Ezután az aktuális állást is láthatjuk.

A Szegedi Tudományegyetem a Rektori Hivatalról készült fotóval verseng, bár tágabb értelemben az egész város a campusa, hiszen közel 300 ingatlana Szeged különböző pontjain helyezkedik el. Egyetemistáink meghatározása szerint pedig a TIK és környezete funkcionál campusként, hiszen az egyetemi könyvtár és a körülötte kiépült diáknegyed a hallgatók legkedveltebb találkozóhelye.

Ha a campusban töltött szabadidős tevékenységekről szólunk, meg kell említeni a számos fesztivált, köztük a legkedveltebb Szegedi Ifjúsági Napokat. Az éjszakai életet kedvelő fiatalokat hétköznap kari bulik és szakos rendezvények várják. A „legegyetemibbnek” tartott szórakozóhely, a JATE Klub a Rektori Hivatal épületének alagsorában működik. Szegeden azok is megtalálják a legjobb programokat, akik a tanulás és szórakozás mellett kikapcsolódásra, pihenésre vágynak. A REÖK Regionális Összművészeti Kulturális Központ, a Szegedi Vadaspark, az egyetemi polgárok számára kedvezményes belépővel látogatható SZTE Füvészkert mind-mind remek helyek a feltöltődésre, kikapcsolódásra. Világhírű a Szegedi Szabadtéri Játékok, a C-vitamin, a szegedi paprika és természetesen a halászlé. Mindezek alapján nem véletlen, hogy 2014-ben Szeged a 10 legjobb európai egyetemi város közé került a CondéNastTraveler portálon – olyan más rangos egyetemi városok mellett, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, Oxford. A Trivago nemzetközi utazási oldal 100-as listáján– ami ár-érték arány alapján rangsorolja Európa legjobb úti céljait – városunk 2016-ban az 33. helyen végzett.

Legyen most a Szegedi Tudományegyetemé „a legszebb magyar campus” cím is! Szavazzon itt!

 

SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek