Államközi ösztöndíjakat hirdet a Tempus Közalapítvány

A 2017/2018-as tanévben megvalósítható teljes- és részképzésre, rövid és hosszú tanulmányútra valamint nyári egyetemi kurzusokra hirdet külföldre szóló államközi ösztöndíjakat a Tempus Közalapítvány.

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2017/2018-as tanévben megvalósítható hosszú és rövid tanulmányútra. A hosszú tanulmányutak az egyes munkatervekben rögzített feltételeknek megfelelően minimum 1, maximum 12 hónap időtartamban tesznek lehetővé külföldön folytatható tanulmányutat, illetve lehetőséget adnak egyéni munkaprogram alapján megvalósítható kutatómunkára, anyaggyűjtésre, alkotómunkára. A rövid időtartamú (5-29 napos) szakmai programok a kétoldalú együttműködési munkatervek keretében lehetőséget kívánnak nyújtani intézményközi együttműködést elősegítő látogatásokra, alkotói közösségek együttműködésére, személyes kapcsolatfelvételre, tapasztalatcserére, anyaggyűjtésre, könyvtári munkára, előadókörúton, konferencián, kongresszuson, szemináriumon, fesztiválokon és más oktatási, tudományos és kulturális rendezvényeken való részvételre. A Tempus Közalapítvány egyes országok esetében utazási átalány-támogatást és egyes országok esetében ösztöndíj-kiegészítést biztosít az ösztöndíjasoknak.


Pályázati határidő: 2017. január 16., hétfő,. 23.00 óra

A részletes pályázati felhívás itt elérhető.

 

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2017 nyarán megrendezendő nyári egyetemi kurzusokon való részvételre. A 2-8 hetes nyári egyetemi programok többnyire a fogadó ország kultúrájának, művészetének megismerésére, a pályázó nyelvtudásának tökéletesítésére nyújtanak lehetőséget. A Tempus Közalapítvány utazási átalány-támogatást biztosít az ösztöndíjasoknak.


Pályázati határidő: 2017. január 16., hétfő, 23.00 óra

A részletes pályázati felhívás itt elérhető.


A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2017/2018-as tanévben megvalósítható egyetemi alap-, mester- és doktori szintű teljes képzésre. A pályázati felhívás teljes, diplomát adó képzésre ad lehetőséget, csak államilag elismert külföldi felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok céljára. Csak államközi státuszban, támogatás nélkül lehetséges a kiutazás, amennyiben a pályázat megfelelő és pénzügyi támogatás nélkül is vállalja a részvételt, és a külföldi fogadó fél visszajelzi a fogadó szándékot.


Pályázati határidő: 2017. március 6., hétfő, 23.00 óra

A részletes pályázati felhívás itt elérhető.


A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, a 2017/2018-as tanévben megvalósítható egyetemi részképzésre. Az ösztöndíj külföldi alap-, mester- vagy doktori- szintű, illetve osztatlan képzésen történő résztanulmányok folytatásához nyújtott támogatást jelent 3 - 10 hónapon át. Az ösztöndíj csak államilag elismert külföldi felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok céljából vehető igénybe. Részképzési ösztöndíjra – egy- vagy két szemeszteres alap-, mester- vagy doktori képzésre - csak az pályázhat, aki beiratkozott nappali tagozatú képzésben resztvevő hallgatója valamely magyarországi, államilag elismert felsőoktatási intézménynek (levelező- és esti képzésben részt vevő hallgatók nem pályázhatnak). Ösztöndíjat elnyerni az adott képzési ciklusban csak egyszer (alap-, mester- es doktori képzés során 1-1 alkalommal) lehetséges, de államközi státuszban, támogatás nélkül is lehetséges kiutazás. A Tempus Közalapítvány egyes országok esetében utazási átalány-támogatást és egyes országok esetében ösztöndíj-kiegészítést biztosit az ösztöndíjasoknak.


Pályázati határidő: 2017. március 6., hétfő, 23.00 óra

A részletes pályázati felhívás itt elérhető.

 

Részletes pályázati kiírások és további információ az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda honlapján.


SZTEinfo

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket