SZTE Info

tmp_29982-kiemelt_neptun-528078550

Elindult a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

2017. április 26-án bekapcsolták a Neptun tanulmányi rendszert a Szegedi Tudományegyetemen. Az ETR-ről való átállás zökkenőmentesen, műszaki problémák nélkül lezajlott. Április 26-28. között, a rendszert üzemeltető SDA Informatikai Zrt. munkatársai az SZTE-n tartózkodnak segítve a problémamentes rendszer indulást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem már a tanév eleje óta készült arra, hogy az ETR helyére a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszert vezesse be. 2016 szeptembere óta folyamatosan zajlott az informatikai rendszerek összehangolása, a központi szerver fejlesztése és a rendszer paraméterezése. Mivel az adminisztratív dolgozókat nagymértékben érintette a változás, ezért számukra az SZTE oktatást szervezett: elektronikus tananyagokkal, videókkal és jelenléti oktatással készítette fel a dolgozókat a szerepkörüknek megfelelő feladatok ellátására. Emellett az oktatók és a kari hallgatói önkormányzatok delegáltjai, szakos érdekképviselet tagjai, mentorok is előzetes tájékoztató előadásokon ismerkedhettek meg a rendszer használatával.


2017 áprilisában 3 héten keresztül zajlott az ETR-ben lévő adatok átvitele és ellenőrzése a Neptun rendszerbe. Az adatmigrációt, az ellenőrzést és a tesztidőszakot követően 2017. április 26-tól vehették birtokba a rendszert a hallgatók, az oktatók és az adminisztratív munkatársak. A hozzáférések bekapcsolása folyamatosan, szakaszos ütemben történt. 2017 április elején lezárult az ETR, a forrásadatok archiválásra kerültek. Az archivált adatok azonban továbbra is elérhetők a Neptun felületén található ETR linken.


A Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer minden olyan felületről elérhető ahonnan korábban az ETR, így például az SZTE honlapon a legfelső sorban a Neptun menüre kattintva illetve az alábbi linken: http://www.neptun.u-szeged.hu/

A belépésnél az eddigi EHA kódot és jelszót kell használni.


Az új rendszerben az ügyrendek nem változtak, megmaradt a rangsoros kurzusfelvétel. Az intézmény a Neptun rendszer használata során is arra törekszik, hogy a kurzusfelvételi időszakokban is a lehető legszélesebb hozzáférést biztosítsa a hallgatóknak, ezért a rendszer terhelését időben megosztják, vagyis lépcsőzetesen, karonként más-más időben kezdődnek a kurzusfelvételek, ahogy korábban az ETR használata során is.


Az átállással kapcsolatos kérdésekre itt kaphat választ: ETR-ről Neptunra vált a Szegedi Tudományegyetem – kérdések-válaszok!


A rendszerrel kapcsolatos észrevételekkel, az esetlegesen felmerülő problémákkal célszerű közvetlenül a kari hallgatói önkormányzatokhoz, mentorokhoz, tanulmányi osztályokhoz fordulni, akik szükség esetén továbbítják ezeket az Oktatási Igazgatóságra.


A rendszer bekapcsolása utáni a két leggyakoribb hallgatói kérdés az volt, hogy kell-e újra regisztrálni: nem kell, az EHA kód és jelszó használható a belépéshez, illetve hol lehet a szakot megtalálni: a bal fölső sarokban a „Képzés” menüpontra kattintva lehet kiválasztani.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 7. 18:00 - október 1. 18:00
  Zombori László tárlatát megnyitja: Dr. Feledy Balázs művészeti író. Hárfán közreműködik Szauer Bianka, az MTVA Virtuózok versenyének döntőse.
 • szeptember 19. 17:00 - október 15. 18:00
 • szeptember 26.
  17:00 - 18:30
  Dr. Borechky Anna művészettörténésszel, a Bestiarium Zircense című hasonmás kiadvány szerkesztőjével beszélget Prof. Dr. Vígh Éva és Dr. Újvári Edit. A programot az SZTE Animalia Kutatóközpont, SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottság szervezi.
 • szeptember 26.
  17:30 - 19:00
  A Szent-Györgyi Albert Agórával együttműködésben 2017 tavaszán új sorozatot indítottunk: egy „vetítős” sorozatot, amelyben elsősorban szegedi és környékbeli fotóművészek/művésztanárok/hobbifotósok közreműködésével „szemet/lelket gyönyörködtető” vetítésekre kínálunk rendszeres lehetőséget. Mindezt egy kivételes adottságokkal rendelkező helyszínen, az Agóra Informatórium nevű egységében. Az őszi évad szeptemberi nyitóelőadásában vendégünk lesz a “tiszteletbeli hídépítő”, a szegedi “Hídember”: Dobóczky Zsolt. A szegedi mérnök-tanár/fotóművész eleinte diaporámáival lett ismert fotósberkekben, az utóbbi időkben pedig nagyberuházásokat fotografált végig – ahogyan mondani szokták, “az első kapavágásoktól” (például az M43-as Tisza-híd (Móra Ferenc híd) és az ELI születését). A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ: www.jgypk.hu/mentorhalo
 • szeptember 27.
  16:00 - 18:00
  A Pro Jure -Egyesület a Szegedi Joghallgatókért szervezet vendége Volom András, Magyarország első ENSZ ifjúsági küldötte, aki immáron öt éve foglalkozik az ENSZ-hez kötődő ifjúsági kezdeményezésekkel, melyeken keresztül a fiatalok kollektíven formálhatják közvetlen környezetük és az egész világ jövőjét. A rendezvényen bemutatják az ifjúsági küldöttség mibenlétét, és hogy miért is fontos a fiatalok részvétele az ENSZ folyamataiban.