Bezár

Hírarchívum

Rendszeres szociális ösztöndíj és városi tanulóbérlet: Ponthatárok, jogorvoslat, utólagos hiányótlás

Rendszeres szociális ösztöndíj és városi tanulóbérlet: Ponthatárok, jogorvoslat, utólagos hiányótlás

2016. szeptember 06.
2 perc

A 2016/2017. tanév I. félévére vonatkozó szociális pályázati rendszerben a rendszeres szociális támogatás ponthatára 116 pont, a helyi közlekedési bérlet ponthatára 81 pont.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2016/2017. tanév I. félévére vonatkozó szociális pályázati rendszerben az EHÖK Elnökségének döntése alapján a ponthatárok a következők:

Rendszeres szociális támogatás: 116 pont

Helyi közlekedési bérlet ponthatára: 81 pont


A törvény által nem előnyben részesített hallgatók figyelmébe: a rendszeres szociális támogatás alapösszege 8000 és 14000 forint között alakul. A pontokhoz tartozó összegek itt olvashatók.


Az SZTE EHÖK Elnöksége utólagos hiánypótlási időszakról hozott döntést, mely: 2016. szeptember 5. 12:00-tól 2016. szeptember 14. 18:00-ig tart.

A részletes pályázati kiírást és egyéb hasznos mellékleteket ezen a linken találjátok. A hiánypótlási időszakban új adatlap beadására nincs lehetőség. Ebben az időszakban az alap-, mester-, osztatlan és felsőoktatási szakképzésen elsőéves hallgatók, továbbá az előző félévben passzív és a most állami finanszírozású képzésre átsorolt felsőbbéves hallgatók pótolhatják esetleges hiányosságaikat.


Aki rendelkezik 2015. november 16. után beadott, lezárt pontozott adatlappal, annak nem kötelező újra beadnia, elegendő ahhoz ÚJRA hozzácsatolni a kapcsolódó űrlapot/űrlapokat. Csatolt űrlapok nélkül, vagyis: (‘Rendszeres szociális ösztöndíj igénylés’, ‘Városi tanulóbérlet igénylés’) nélkül nem lehet sikeres a pályázat.


Jogorvoslat :

A Nemzeti Felsőoktatási Törvényben foglaltak szerint a jogorvoslat beadására 15 nap áll rendelkezésre, illetve a a jogorvoslati bizottság nem köteles személyes meghallgatásokat tartani. A jogorvoslati kérvény is, egy MODULOban benyújtandó űrlap, tehát papír alapú kérelmek benyújtására nincs lehetőség!


A jogorvoslati kérelmeket a Modulo rendszerben, 2016. szeptember 15.-től 2016. szeptember 29.-ig lehet benyújtani. Amennyiben a rendszeres szociális ösztöndíj vagy helyi közlekedési bérlet megállapítása tárgyában hozott első fokú döntés a hallgató kérelmének – részben vagy egészében történő – elutasításáról rendelkezik és a fenti döntés a hallgató egyéni jogát vagy jogos érdekét érinti, a döntés ellen a hallgató 2016. szeptember 15.-től 2016. szeptember 29.-ig jogorvoslattal élhet, melyről a Szegedi Tudományegyetem - „A hallgatói jogorvoslati kérelmek benyújtásának és elbírálásának rendjéről” szóló szabályzata alapján – a Hallgatói Ügyek Jogorvoslati Kollégium Tanácsa dönt.


A kérelem elektronikusan, a MODULO rendszerében a „Rendszeres szociális ösztöndíj” c. űrlaphoz, a „Városi tanulóbérlet” vagy az „Általános szociális helyzetfelmérő” adatlaphoz kapcsolódóan, „Jogorvoslati kérelem” c. adatlap kitöltésével nyújtható be. Azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek ilyen űrlappal, önállóan is beadhatják a kérelmet.


Érdeklődni a jutter@ehok.u-szeged.hu email címen, a 62/546 688-as telefonszámon vagy személyesen az EHÖK irodán (6722, Szeged, Szentháromság utca 34.) a sztehap.hu-n jelzett ügyeleti időben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek