Igazolások

Tájékoztató

Határidő: A fenti igazolások többsége bármikor kérhető a félév során
Díj: Bizonyos igazolások, bizonyos esetekben ügyviteli díj befizetése mellett kérhetők, megfelelő csekket az Általános Ügyfélszolgálaton kaphat, a díjak mértékéről itt tájékozódhat: Hallgatói Juttatási és Térítése Szabályzat II. számú melléklet

Amennyiben bizonytalan, hogy melyik igazolásra, illetve ha a fenti kategóriák egyikébe sem tartozó igazolásra van szüksége, kérjen segítséget a tanulmányi előadóktól!

JOGVISZONY IGAZOLÁS

Röviden: Jogviszony igazolás igényelhető a képzés adatairól, várható befejezéséről és az adott féléves státuszról, magyar nyelven.

Bővebben: (pdf)

Űrlap: (modulo)

JOGVISZONY IGAZOLÁS ANGOL NYELVEN

Röviden: Jogviszony igazolás igényelhető a képzés adatairól, várható befejezéséről és az adott féléves státuszról, angol nyelven.

Bővebben: (pdf)

Űrlap: Nincs, az Általános Ügyfélszolgálaton, fogadóórában kérhető és azonnal átvehető.

MEGSZŰNT HALLGATÓI JOGVISZONYIGAZOLÁSA

Röviden: Jogviszony igazolás igényelhető a képzés adatairól, a tanulmányok kezdetének és befejezésének idejéről, magyar nyelven.

Bővebben: Megszűnt jogviszonyú hallgató már nem tud a MODULO-ban elektronikusan jogviszony igazolást igényelni.

Űrlap: Nincs, az Általános Ügyfélszolgálaton, fogadóórában kérhető és azonnal átvehető.

TÁVOLLÉTI IGAZOLÁS LEVELEZŐKNEK

Röviden: Igazolás igényelhető a konzultáción vagy vizsgán való megjelenésről.

Bővebben: A konzultáció időpontjait az órarendek, a vizsgák időpontjait az ETR-ben ellenőrizzük.

Űrlap: (pdf)

KREDITIGAZOLÁS MAGYAR NYELVEN

Röviden: ETR-ből kinyomtatott kreditigazolás igényelhető a tanulmányok során addig teljesített kurzusokról és azok eredményeiről, egyes kurzusoknál tematikákkal vagy a tematikák helyére vonatkozó hivatkozásokkal.

Bővebben: A kreditigazolásról hiányzó tematikákat az egyes Tanszékekről önállóan tudja begyűjteni.

Űrlap: Nincs, az Általános Ügyfélszolgálaton, fogadóórában kérhető és azonnal átvehető.

KREDITIGAZOLÁS ANGOL NYELVEN

Röviden: ETR-ből kinyomtatott kreditigazolás igényelhető a tanulmányok során addig teljesített kurzusokról és azok eredményeiről, egyes kurzusoknál tematikákkal vagy a tematikák helyére vonatkozó hivatkozásokkal, angol nyelven, elsősorban 2006-ban, vagy azután végzettek számára.

Bővebben: Elkészülési ideje kb. 3-5 nap

Űrlap: (doc)

ABSZOLUTÓRIUM(VÉGBIZONYÍTVÁNY) IGAZOLÁS

Röviden: Dékán által aláírt igazolás igényelhető mely igazolja, hogy a képzési tervében előírt tanulmányi kötelezettségeit teljesítette.

Bővebben: Elkészülési ideje kb. 2-3 nap, megszűnt jogviszonyú hallgatóknak ügyviteli díjat (3000 Ft) kell fizetni érte, melyhez csekket az Általános Ügyfélszolgálaton kaphat.

Űrlap: (doc)

ZÁRÓVIZSGA IGAZOLÁS

Röviden: Osztályvezető által aláírt igazolás igényelhető mely igazolja, hogy sikeres záróvizsgát tett, de az előírt nyelvvizsga hiányában oklevelét még nem kapta meg. Tájékoztatjuk, hogy az igazolás végzettséget nem igazol.

Bővebben: Elkészülési ideje kb. 2-3 nap, megszűnt jogviszonyú hallgatóknak ügyviteli díjat (3000 Ft) kell fizetni érte, melyhez csekket az Általános Ügyfélszolgálaton kaphat.

Űrlap: (doc)

OKLEVÉL IGAZOLÁS

Röviden: Osztályvezető által aláírt igazolás igényelhető mely igazolja, hogy sikeres záróvizsgát tett, rendelkezik a szükséges nyelvvizsgával is, oklevelének kiállítása folyamatban van.

Bővebben: Elkészülési ideje kb. 1-2 nap.

Űrlap: (doc)

TANULMÁNYI ANYAKÖNYVI (LECKEKÖNYV) KIVONAT

Röviden: 2006 előtt végzett tanulmányokról magyar nyelvű, A/4-es formátumú igazolás igényelhető, például idegen nyelvre történő fordítás céljából.

Bővebben: Elkészülési ideje kb. 2 hét, mivel a központi irattárból kell hozzá a törzsanyagot kikérni. Minden esetben 3000 Ft ügyviteli díjat kell fizetni érte.

Űrlap: (doc)

EKVIVALENCIA (MASTER) IGAZOLÁS

Röviden: 2006. előtti, egyetemi szintű oklevélről angol nyelvű igazolás igényelhető, mely tartalmazza az oklevél adatait, valamint igazolja, hogy a végzettségi szint a bolognai rendszerű mesterszintnek felel meg.

Bővebben: Elkészülési ideje kb. 7-10 nap, a kérelem mellé csatolni kell az oklevél másolatát, vagy a kérelmen fel kell tűntetni az oklevél számát. Minden esetben 5000 Ft ügyviteli díjat kell fizetni érte.

Űrlap: (doc)

Képgaléria

05.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 25.
  18:00 - 20:00
  Tari Annamária az X, Y és Z generációk legnagyobb hazai szakértői közé tartozik. Gyakran ír és ad elő az információs kor ránk gyakorolt hatásairól, és arról, hogy miként változtatja meg a technikai fejlődés a külső világunk után a belső világunkat is. Előadásának témája borzasztóan aktuális: az internetes zaklatás, megfélemlítés (bullying) egyre többeket érintő probléma. További részletek: www.pedagogiaiestek.hu
 • október 2.
  18:00 - 20:00
  A nagysikerű Pedagógiai esték c. sorozatunk 2017-es őszi évadának egyik legérdekesebb előadását egészen biztosan dr. Bánki György pszichiáter hozza el a Mentor(h)áló és az IH közös színpadára. "Az önigazolás mindig leselkedik ránk, mint az ördög egyik alkuja, hogy rosszul bánjunk egymással, vagy káros módon azonosuljunk a csoportjaink, a fantáziált társadalmi közegeink tévedéseivel, miközben erkölcsösnek és igaznak is érezzük magunkat." Dr. Bánki György pszichiáter már régóta publikál cikkeket közéleti témákban, lélektani szemszögből elemez társadalmi kérdéseket. Első könyve napjaink egy leggyakoribb lelki zavaráról, a nárcizmusról szól. Mostani előadása és annak témája is rendkívüli érdeklődésre számíthat: az önbecsülés, az önkép, az önigazolás jelen van mindennapjainkban, valamennyiünk életét meghatározza, így fontos, hogy foglalkozzunk ezekkel a kérdésekkel. További részletek: www.pedagogiaiestek.hu
 • október 16.
  18:00 - 20:00
  Görög Ibolya 1987-től 1999-ig dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán. 1992-től mint protokollfőnök irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. Elméleti felkészültségét jelenleg a viselkedéskultúráról, a protokollról, a rendezvényszervezésről tartott előadásokon, írásokban hasznosítja, melyekben megosztja közönségével a számos próbán szerzett gyakorlati tapasztalatait is. További részletek: www.pedagogiaiestek.hu
 • október 17.
  18:00 - 20:00
  Benedek Tibor neve egybeforr a hazai vízilabdázás legújabb hőskorával – háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, edző, 2013-tól 2016. december 31-ig a férfi válogatott szövetségi kapitánya. Előadásából most kiderül, mi a győzelem ára egy játékos és egy edző szemszögéből. Benedek Tibor saját történeteit és tapasztalatait meséli majd el arra vonatkozóan, hogy mit tanulhat az ember a sportból, hogyan érdemes a gyerekeket és a fiatalokat a sport irányába terelni, mik a kilátásai Magyarországon a profi sportolóknak. Szó lesz sikerről és kudarcról, azok megéléséről és kezeléséről, valamint a sikeres csapatmunka titkairól. További részletek: www.pedagogiaiestek.hu
 • október 24.
  18:00 - 20:00
  Dr. Sándor Klára nyelvész, társadalomkutató az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszékének tanszékvezető főiskolai tanára. Nemrégiben végzett izgalmas nyomozásának legfontosabb eredményeit mutatja be művelődéstörténeti előadásában: tényleg Mátyás udvarában találták volna ki a székely betűket? Ha mégsem, milyen szerepe volt Mátyás udvarának a székely írás kultuszának megteremtésében? Honnan ismerték egyáltalán Budán a székely ábécét? Az előadó természetesen válaszol a résztvevők legfontosabb kérdéseire: miért székely írás? Miért nem rovásírás? Milyen gyökerekre vezethető vissza? Hun? Szkíta? Netán magyar vagy székely találmány? Mikor keletkezett a legkorábbi emlék? Hol kerültek elő székely írással írt emlékek? Hogyan alakult át a székely írás szerepe a 16. századtól, miért becsülték nagyra a 17–18. század neves magyar tudósai? Igazi kultúrtörténeti csemege és remek előadó vár ránk! További részletek: www.pedagogiaiestek.hu

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus