summer_school

Nemzetközi Nyári Iskola 2018

2018. augusztus 27. és 31. közt megrendezésre kerül az ez évi Nemzetközi Nyári Iskola. Az iskola nyelve angol. A programban magyar, osztrák és német egyetemi hallgatók vesznek részt.

Az iskolát az OMAA (Osztrák Magyar Akció Alapítvány) támogatja, így a résztvétel a magyar és osztrák hallgatóknak ingyenes.


Tematika: Zöld városok


 • 2030-ban az emberek több mint 60%-a él majd városokban. A várostervezésben fokozott figyelmet szentelnek majd az épületek energiahatékonyságának a javítására és a városok kompaktabbátételére.
 • Ezzel párhuzamosan növekedni fog az energiahatékonyság. A villamosenergia termelése egyre inkább megújuló energiából és decenteralizáltan fog történni nap-, szél- és vízenergia

  felhasználásával.

 • A városokon belüli parkok és erdőségek szerepe nőni fog. A hulladékgazdálkodás egyre erőteljesebben fenntartható elvek alapján fog működni. Ahol az égetés elkerülhetetlen, ott az égetési technológiák CO 2 és szennnyezőanyagkibocsátását szigorú szabályozással fogják kiegészíteni.

 • Az urbanizációval párhuzamosan az életszínvonal emelkedni fog. A megnőtt mobilitási igények következtében a fogyasztói kereslet a fenntartható módon működő közlekedési eszközök iránt javulni fog. Az emberek közlekedését és az áruk fokozott áramlását egyre inkább optimálisan kell megoldani, úgy a városokon belül, mint az egyes városok közt. A nagy közlekedési csomópontok egyre fontosabbá válnak majd. Hatékonyabb, biztonságosabb és környezetbarátibb technológiák fognak a közlekedésben központi szerepet kapni.

A Nyári iskola angol nyelven kerül megrendezésre.


 • A program itt letölthető.
 • A program angol nyelven itt letölthető.
 • A program angol nyelvű felhívása itt letölthető.
 • A jelentkezési lap itt található.

Képgaléria

12.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.
 • május 28.
  09:00 - 15:00
  AZ SZTE Innovációs Hét 2019 programsorozat (2019. május 28-30.) 2019. május 28-án veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. A szakmai programokból álló Innovációs Hét első napján az SZTE hallgatói egy gyakorlatorientált workshopon vehetnek részt, ahol üzleti kommunikációról hallhatnak előadást és gyakorlati PR tudásra tehetnek szert. Az esemény nyitánya után megkezdik a diákok képzését, melyet Szelei Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem oktatója fog megtartani.
 • május 30.
  09:00 - 15:00
  A rendezvényen egyetemi vezetők, innovációs szakemberek tartanak előadásokat az innovációs ökoszisztéma magyarországi helyzetéről, fókuszba állítva az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Programot, továbbá az ELI Science Park lehetőségeit. A meghívott szakemberek olyan problémákra és kihívásokra világítanak rá, amelyekkel az innovációs folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell. Az Innovációs Napon kihirdetjük az SZTE Innovációs Díj 2019-es pályázat nyerteseit. Az esemény továbbá lehetőséget biztosít a kiemelt kutatócsoportok bemutatkozására, portfóliójuk ismertetésére potenciális ipari partnerek számára. A nap zárásaként hallgatói ötletversenyt rendezünk az INPUT Programmal együttműködésben. A hallgatók startup ötleteiket ismertetik üzleti angyalok számára.

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus