Prezentációs technikák összegyetemi verseny 2018

TTIK Kari forduló

szte_logo EFOP-3.4.3-16-2016-00014 Szechenyi_2020_logo1


A verseny célja: Tudományos témák közérthetően, élvezetes előadásmódban.


A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja tudományos prezentációs versenyt hirdetett azon egyetemi hallgatók számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, prezentációs eszközök segítségével bemutassanak.

A cél a hallgatók tehetségének kibontakozása. A versenyzők a tudományos munkájukon túl, az előadói képességükre koncentrálva kerülnek megmérettetésre, ezzel segítve őket a további kutatásaikban, előadásaikban.


Értékelési szempontok: A képi megjelenítés, a technikai eszközök használata és a stílus is fontos. A közönség is szavazhat a versenyzőkre, így az érdeklődés felkeltése, valamint a zsűri számára az összbenyomás is értékelésre kerül. További pontokat ér a beszédstílus, gesztusok és a testbeszéd is. Az időkeretet (max. 7 perc/előadás) szigorúan be kell tartani, túllépés esetén a prezentáció nem folytatható tovább.


A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is szavazhat a közönség a legjobb előadóról. A nyertes hallgatók pénzdíjban részesülnek.


A döntő nyertesei értékes jutalmakban részesülnek!


Az egyetemi forduló időpontja:2018. április 12. (csütörtök) 14 óra

helyszíne: AGÓRA.


Az egyetemi fordulóba minden kar legjobbja kerül a kari fordulón való szereplés alapján.


A TTIK kari forduló időpontja:

2018. március 20. (kedd) 16 óra


Felmerülő kérdésekkel kapcsolatban Dr. Bajmócy Péter kari felelőst kereshetik a bajmocypeter@hotmail.com e-mail elérhetőségen.


Jelentkezési feltételek:

 • Bármely SZTE-TTIK-s alap- vagy mesterképzésben részt vevő hallgató, de a verseny jellege miatt előnyt élveznek az osztatlan tanárszakos hallgatók
 • Szabadon választott tudományos téma, de itt most nem (csak) a szakmai mélységek, hanem a közérthetőség és a jó előadásmód a meghatározó
 • Időtartam: max. 7 perc/előadás
 • Formátum: ppt, vagy prezi
 • Rövid, fél- egyoldalas absztakt az előadás címével. (emaiben elküldeni Dr. Bajmócy Péternek)
 • A hallgató neve, szakja, esetleges témavezetője, korábbi tudományos eredményei (emailben elküldeni Dr. Bajmócy Péternek)


Kari felelős:


Kar Verseny szervező Elérhetősége
TTIK Dr. Bajmócy Péter bajmocypeter@hotmail.comTTIK kari forduló időpontja: 2018. március 20.


Kari nevezés: 2018. február 23-ig emailben a Kari felelősnél. (az absztrakt és az adatok elküldésével)

Felkészítő workshop a döntőre a Tehetségpont szervezésében: 2018. április 5.


Az absztraktok alapján választjuk ki a Kari forduló résztvevőit, majd a kari forduló győztese jut tovább az egyetemi fordulóba. A kari fordulóban legjobban szereplő hallgatók pénzjutalomban

részesülnek.Szegedi Tudományegyetem
Cím: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
www.u-szeged.hu
www.szechenyi2020.hu

Szechenyi_2020_logo2


Képgaléria

12.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 13. 16:00 - 22. 10:00
 • február 26.
  18:00 - 19:00
  Vadonatúj előadással, újabb kivételes felkészültségű előadóval bővült a nagysikerű Pedagógiai esték 2019-es évindítása: vendégünk dr. Lénárt Ágota sportpszichológus, pszichoterapeuta, a magyar olimpiai csapat sportpszichológiai csapatának vezetője, a Testnevelési egyetem tanszékvezetője!
 • március 12.
  18:00 - 19:00
  Újabb remekbe szabott téma, újabb kitűnő előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Prof. Dr. Gyenge Zoltán filozófus, író, tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja!

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus