Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye

Idén 13. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye, melynek a Miskolci Egyetem ad otthont.

A résztvevő csapatoknak 2018-ban az idő lesz a legnagyobb ellenfelük, ugyanis 24 óra áll majd a rendelkezésrükre, hogy megépítsenek egy robotot, aminek egy terep pályán kell megállni a helyét.

A robot megépítéséhez szükséges alapvető alkatrészeket az első 20 csapatnak - aki hivatalosan is benyújtja a jelentkezését - a Miskolci Egyetem biztosítja. A csomagból azonban nem lehet a robotot 100%-ban megépíteni. A verseny során a hallgatókból álló csoportok által készített robotok körmérkőzéseket vívnak egymással egy ügyességi pályán. A végső sorrendet a megmérettetésben szerzett pontszámok határozzák meg.


A versenyző csapatok 2018.05.04. 10:00-tól vehetik át az eszközöket és kezdhetik meg a robotok építését a Körcsarnokban.


Az eredményes versenyzőket pénzbeli jutalomban részesítik a szervezők, amit felajánlásokból összegyűjtött díjalap fedez.a versenyre középiskolai csapatok, jelenlegi, valamint volt egyetemistákból álló csapatok is jelentkezhetnek.


A verseny hivatalos oldala:

http://www.magyarokamarson.hu/


Jelentkezni e-mailben, a siposattila@magyarokamarson.hu címen lehet.


Nevezési határidő: 2018. április 22.

Képgaléria

08.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.
 • május 28.
  09:00 - 15:00
  AZ SZTE Innovációs Hét 2019 programsorozat (2019. május 28-30.) 2019. május 28-án veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. A szakmai programokból álló Innovációs Hét első napján az SZTE hallgatói egy gyakorlatorientált workshopon vehetnek részt, ahol üzleti kommunikációról hallhatnak előadást és gyakorlati PR tudásra tehetnek szert. Az esemény nyitánya után megkezdik a diákok képzését, melyet Szelei Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem oktatója fog megtartani.
 • május 30.
  09:00 - 15:00
  A rendezvényen egyetemi vezetők, innovációs szakemberek tartanak előadásokat az innovációs ökoszisztéma magyarországi helyzetéről, fókuszba állítva az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Programot, továbbá az ELI Science Park lehetőségeit. A meghívott szakemberek olyan problémákra és kihívásokra világítanak rá, amelyekkel az innovációs folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell. Az Innovációs Napon kihirdetjük az SZTE Innovációs Díj 2019-es pályázat nyerteseit. Az esemény továbbá lehetőséget biztosít a kiemelt kutatócsoportok bemutatkozására, portfóliójuk ismertetésére potenciális ipari partnerek számára. A nap zárásaként hallgatói ötletversenyt rendezünk az INPUT Programmal együttműködésben. A hallgatók startup ötleteiket ismertetik üzleti angyalok számára.

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus