valasztas_2017

Hirdetmény az SZTE TTIK dékánválasztásáról

A Nemzeti Közigazgatási Intézet honlapján 2016. november 28. napján megjelent, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara dékáni tisztségének betöltésére vonatkozó pályázati felhívásra az alábbi két pályázat érkezett:


1. Dr. Mucsi László egyetemi docens, TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék (jelenlegi dékán),

2. Dr. Pálinkó István egyetemi tanár, TTIK Szerves Kémiai Tanszék.

A jelöltek dékáni pályázatában foglalt „vezetői elképzelések” rész – a pályázók hozzájárulásával az alábbiakban megtekinthetők:


A jelölteknek lehetőségük nyílik a dékáni programjuk bemutatására

a Tanszékvezetők Tanácsadó Testületének a Kari Tanáccsal közös, nyilvános ülésén,

amelyre 2017. február 10-én (péntek) 13 órakor kerül sor.


Az ülés helyszíne: Bolyai terem (Szeged, Aradi vértanúk tere 1.Bolyai épület II. emelet). A nyilvános tanácsülésre a kar minden érdeklődő munkatársát várjuk!


A dékáni pályázatokat véleményező, nyilvános Kari Tanács ülés időpontja:

2017. február 24. (péntek) 13 óra.

(Szokásos) helyszíne: Kari Tanácsterem


Szeged, 2017. január 24.


Prof. Dr. Szatmári Sándor egyetemi tanár s.k.,

a dékánválasztást koordináló bizottság

elnöke

Képgaléria

11.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • október 17.
  18:00 - 20:00
  Benedek Tibor neve egybeforr a hazai vízilabdázás legújabb hőskorával – háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, edző, 2013-tól 2016. december 31-ig a férfi válogatott szövetségi kapitánya. Előadásából most kiderül, mi a győzelem ára egy játékos és egy edző szemszögéből. Benedek Tibor saját történeteit és tapasztalatait meséli majd el arra vonatkozóan, hogy mit tanulhat az ember a sportból, hogyan érdemes a gyerekeket és a fiatalokat a sport irányába terelni, mik a kilátásai Magyarországon a profi sportolóknak. Szó lesz sikerről és kudarcról, azok megéléséről és kezeléséről, valamint a sikeres csapatmunka titkairól. További részletek: www.pedagogiaiestek.hu
 • október 24.
  18:00 - 20:00
  Dr. Sándor Klára nyelvész, társadalomkutató az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszékének tanszékvezető főiskolai tanára. Nemrégiben végzett izgalmas nyomozásának legfontosabb eredményeit mutatja be művelődéstörténeti előadásában: tényleg Mátyás udvarában találták volna ki a székely betűket? Ha mégsem, milyen szerepe volt Mátyás udvarának a székely írás kultuszának megteremtésében? Honnan ismerték egyáltalán Budán a székely ábécét? Az előadó természetesen válaszol a résztvevők legfontosabb kérdéseire: miért székely írás? Miért nem rovásírás? Milyen gyökerekre vezethető vissza? Hun? Szkíta? Netán magyar vagy székely találmány? Mikor keletkezett a legkorábbi emlék? Hol kerültek elő székely írással írt emlékek? Hogyan alakult át a székely írás szerepe a 16. századtól, miért becsülték nagyra a 17–18. század neves magyar tudósai? Igazi kultúrtörténeti csemege és remek előadó vár ránk! További részletek: www.pedagogiaiestek.hu
 • október 30.
  09:00 - 11:00

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus