Beiratkozási tudnivalók a 2018. évi keresztféléves felvételi eljárásban felvételt nyert hallgatók számára

Szükséges Tennivalók Elsősöknek


Gratulálunk sikeres felvételijéhez, és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében. Az egyetemi tanulmányok megkezdésének feltétele a hallgatói jogviszony, melynek megszerzéséhez nyújtanak segítséget az alábbi lépések:


1. Neptun regisztráció

Egyetemi tanulmányai alatt a Szegedi Tudományegyetem által használt egységes tanulmányi rendszerben (Neptun) történik az Ön tanulmányainak a teljes adminisztrációja, pl. a Neptunban jelentkezhet a kurzusokra és a vizsgákra.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy regisztráljon az egységes tanulmányi rendszerbe!


A regisztráció menetéről itt tájékozódhat: www.u-szeged.hu/regisztracio


A SZTE-n használt, tanulmányi ügyintézést segítő elektronikus rendszerek:


Elektronikus rendszer Elérhetősége Teendők
Neptun ©
(Egységes Tanulmányi Rendszer)
www.neptun.u-szeged.hu Regisztráció (a kapott azonosítóval és jelszóval használhatók a lenti rendszerek is)
Modulo©
(Elektronikus ügyintézési felület)
https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/login/index

hallgatói jogviszony igazolás
adategyeztető űrlap
szociális ösztöndíj pályázat
bérlet pályázat
kollégium pályázat
CooSpace© www.coosp.etr.u-szeged.hu Hivatalos információs rendszer
Tárgyak leírása
tájékoztatók, szabályzatok


2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése

A beiratkozást megelőzően az adatok kötelező egyeztetését előre elvégezzük a Modulo adategyeztető űrlapon, melynek kitöltése az adminisztratív ügyintézés előfeltétele. Az űrlap kitöltéséhez itt talál segítséget: http://www.u-szeged.hu/informaciok/beiratkozas/beiratkozas


3. Beiratkozás
A beiratkozáson való részvétel és a pontos megjelenés kötelező!

A hallgatói jogviszony a beiratkozással és a felvétel alapját képező, eredeti tanulmányi dokumentumok bemutatásával jön létre! Amennyiben ennek nem tesz eleget, csak újabb sikeres felvételi eljárással létesíthet jogviszonyt.

Kérjük, a mellékelt tájékoztató anyagokat figyelmesen olvassa el! A beiratkozáson további, részletes tájékoztatást kap, az addig felmerülő kérdéseit ott lesz módja feltenni.

A Kari honlap Leendő Elsősök menüpontjában (http://www.sci.u-szeged.hu/hallgatoknak/altalanos-tudnivalok/leendo-elsos) az évkezdéshez szükséges minden információról (beiratkozás, Neptun regisztráció, kollégium, stb.) tájékozódhat!


Tájékoztatom, hogy a beiratkozás egy részből áll.

A 2018K felvételi eljárásban felvételt nyert mesterszakos hallgatók számára nem tartunk szakos tájékoztatót.

A beiratkozás a Hallgatói Szolgáltató Irodán lesz, aminek feltétele a MODULO-ban kitöltött adategyeztető űrlap kitöltése. Erről részletes tájékoztatót itt talál www.u-szeged.hu/felvettek.


A beiratkozás adminisztratív részének helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.).

A beiratkozás időpontja 2018. február 01-02. 8-16 óra között.

Az adminisztratív ügyintézés a felvételi eljárás során megadott hivatalos adatok ellenőrzését, az eredeti dokumentumok bemutatását és a beiratkozási lap aláírását jelenti. Az adminisztratív

ügyintézés előfeltétele a Modulo adategyeztető űrlap kitöltése.


Kérjük, a beiratkozásra hozza magával:


  • személyi igazolvány,
  • külföldi hallgató esetén útlevél és tartózkodási engedély
  • kettős állampolgárság esetén Honosítási Okirat, és annak fénymásolatát is!
  • lakcímkártya,
  • eredeti érettségi bizonyítvány, ha középiskola után nyert felvételt
  • oklevéllel rendelkező hallgató esetében felsőfokú végzettséget igazoló eredeti oklevél, ha az alapján nyert felvételt
  • eredeti középiskolai bizonyítvány
  • eredeti nyelvvizsga bizonyítvány, ha rendelkezik vele
  • kék színű toll
  • amennyiben meghatalmazott iratkozik az Ön nevében, meghatalmazás, és a meghatalmazott személyi igazolványát és annak másolatát.


4. Tárgyak felvétele

A szorgalmi időszakot megelőzően már lehetősége nyílik felvenni a kurzusait, tehát nem kell megvárnia a beiratkozást. A kurzusfelvételről és az órarendjéről részletesen tájékoztatjuk a szakos kari tájékoztatón. További információkat a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon is talál.

A szakmai tárgyak mellett egyéb kötelező kurzusokat is teljesíteni kell, ilyen a nappali tagozatosok esetében a testnevelés. Az első éves hallgatók két féléven keresztül kötelesek valamilyen mozgásformát művelni, erre az egyetem saját Sportközpontja biztosít választási lehetőséget mintegy 20-25 sportágból és közel 140 foglalkozásból.


A kötelező kurzusok mellett a nyelvtanulás terén is támogatjuk hallgatóinkat, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetben (IKI) térítésmentesen maximum 16 egységnyi nyelvórát vehet fel minden hallgatónk tanulmányai során angol, francia, latin, német, olasz, orosz, román vagy spanyol nyelvből. Vizsgalehetőséget is biztosít az Intézet. További információk a ww.u-szeged.hu/felvettek (Tanulmányaim).


5. További információk állami ösztöndíjas hallgatóknak

Elsős hallgatóink pályázhatnak szociális ösztöndíjra, ennek színtere a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése és a kért igazolások csatolása. A szociális ösztöndíj feltételeiről, jogosultsági kérdéseiről és határidejéről szintén a korábban hivatkozott felületen tudhat meg többet: ww.u-szeged.hu/felvettek (Pénzügyek kezelése). A szociális ösztöndíj mellett szegedi tömegközlekedési bérletet is kaphatnak hallgatóink sikeres pályázat és megfelelő jogosultság esetén, benyújtásának helye szintén a Modulo, alapfeltétele az általános

szociális helyzetfelmérő beadása. Állami ösztöndíjasok jegyzet- és könyvtámogatásban részesülnek – ez az egyetemi jegyzetboltokban váltható be minden félévben.

6. További információk önköltséges hallgatóknak
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az önköltség befizetésének lehetőségeiről az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda oldalán talál részletes tájékoztatást. A 2017/18. tanévben is minden hallgatónak automatikusan, kérelem nélkül, három részletben kell befizetnie az önköltséget, az alábbi beérkezési határidőkkel:


1. részlet (50%) 2018. február 12.

2. részlet (25%) 2018. március 12.

3. részlet (25%) 2018. április 10.


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az aktív hallgatói státusz feltétele a beiratkozás, legalább 1 kredit értékű kurzus felvétele, valamint önköltséges hallgatók esetén az önköltség az első részlet befizetésének beérkezése. Hallgatói jogviszony igazolás kiadása, diákigazolvány érvényesítés kizárólag aktív hallgatói státusz esetén lehetséges.Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!Természettudományi és Informatikai Kar

Képgaléria

09.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus