Keresztfelev

Elindult a 2021-es keresztféléves felvételi!

Már lehet jelentkezni a 2021. februárjában induló képzésekre. Az érdeklődők október 15-től november 15-ig jelentkezhetnek a keresztféléves felvételi eljárásban induló mesterképzésekre.



A Szegedi Tudományegyetem hat kara – a BTK, az ETSZK, a GTK, az MK, az MGK, és a TTIK – hirdet mesterképzéseket a keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők 2020. november 15-ig tölthetik fel a szükséges dokumentumokat a felvi.hu oldalára. A felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalók az SZTE Felvételi oldalán olvashatók.


Nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és önköltséges formában hirdet mesterképzéseket a keresztféléves felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem 2021-ben. A hallgatók az SZTE 6 karán, 26 szak közül választhatnak.


A Bölcsészettudományi Kar filozófia, hungarológia, francia nyelv, irodalom és kultúra, kommunikáció- és médiatudomány, valamint szlavisztika szakokon hirdet mesterképzéseket, melyek nappali tagozatú formában indulnak. A vallástudomány mesterképzésre azonban nappali és levelező tagozatra is lehet jelentkezni.


Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociálpolitika mesterképzésére lehet jelentkezni nappali és levelező tagozatokon is.


A Gazdaságtudományi Kar marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), pénzügy és vállalkozásfejlesztés szakokon indít mesterképzéseket a keresztfélévben. A GTK szakjait csak nappali képzés formájában indítja.


A Mérnöki Karra élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, gépészmérnöki, műszaki menedzser szakokon indít nappali és levelező tagozatokat, míg a mechatronikai mérnöki szak esetében csak levelező képzésre lehet jelentkezni.


A Mezőgazdasági Kar vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésére nappali és levelező tagozaton is indít képzéseket februárban.


A Természettudományi és Informatikai Kar csillagász, fizikus, gazdaságinformatikus, geográfus, info-bionika mérnöki, és vegyész mesterképzésekre várja a hallgatókat nappali képzésben. Mérnökinformatikus, környezetmérnöki és programtervező informatikus mesterképzésekre nappali és levelező tagozatra is lehet jelentkezni.


A keresztféléves képzésekre jelentkezni elektronikusan a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül lehet. A jelentkezéskor már meglévő dokumentumokat a jelentkezéssel egy időben kell feltölteni az E-felvételibe. A jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltésének határideje 2021. január 11-e. A ponthatárokat várhatóan 2021. január 25-én hirdetik ki.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kovacs-benceKovács Bence – TTIK: fizika

Az SZTE-t azért választottam, mert egy „nyugisabb” egyetemi várost kerestem. Az SZTE minden szempontból kiválóan szolgálja a hallgatók igényeit, legyen szó külföldi lehetőségekről, szabadidős vagy kulturális programokról. Nem bántam meg, hogy az SZTE-re jöttem, az egyetemi éveimet jobb helyen nem is tudnám elképzelni.




Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.