kompetencia_meres_kiemelt_nagy

Színvonalas képzések tizenhárom képzési területen

A Szegedi Tudományegyetem tizenkét karán és Tanárképző Központjában az élethosszig tartó tanulás jegyében sok száz alap-, mester-, osztatlan és doktori képzéssel, felsőoktatási szakképzéssel, szakirányú továbbképzési és felnőttképzési programmal várja a továbbtanulni vágyókat.

A szegedi egyetem valamennyi tudományterületen színvonalas képzéseket kínál az egészségügyi szakoktól kezdve a bölcsészeti, gazdasági, jogi, természettudományi, informatikai és pedagógusképzésen át az agrár, műszaki, sport és művészeti programokig. A legtöbb szak nappali és levelező tagozaton végezhető, de a Gazdaságtudományi Kar távoktatási formában is indít képzést. A Természettudományi és Informatikai Kar, a Mezőgazdasági Kar, valamint a Mérnöki Kar duális formában is hirdet szakokat, így az egyetemi tanulmányok alatt munkatapasztalatot is szerezhetnek a szegedi hallgatók. A mesterdiplomával már rendelkezők 19 doktori iskolában szerezhetnek PhD-fokozatot. A Szegedi Tudományegyetem meghirdetett képzései a felvi.hu-n oldalon elérhetők.


kompetencia1


A magyar nyelvű képzések mellett az SZTE-n továbbtanuló fiatalok például a jogi és a gazdaságtudományi területeken idegen nyelvű képzések közül is választhatnak. A folyamatosan bővülő oktatási kínálat eredményeként a 2017/2018-as tanév első félévében az SZTE-n mintegy 21 000 hallgató tanult, közülük több mint 3500-an külföldi fiatalok.


A Szegedi Tudományegyetem az E-tananyag fejlesztésben is élen jár. Az intézmény képzésfejlesztésének része az online kurzuskínálat bővítése, melyet több uniós pályázat is támogat. A Massive Open Online Course, azaz tömeges nyílt online kurzusok rendszerében a képzéshez a világ bármely pontjáról bárki csatlakozhat. Az online kurzusokhoz kötődő infokommunikációs technológiák alkalmazásának terjedése, a nyílt forráskódú megközelítés megújítja az egyetemi tankönyv és jegyzetkiadást. Bővülnek a hallgatóbarát szolgáltatások, miközben a munka melletti önképzésre és a diplomaszerzésre is alkalmas lesz a szegedi egyetemen kialakuló open online oktatás.


A magas színvonalú oktatáshoz elengedhetetlen a modern környezet. Szeged belvárosában és a Tisza túlpartján lépten-nyomon egyetemi épületekkel találkozhatnak a Szegedre látogatók, amelyek többségében ingyenes wifi-szolgáltatás érhető el. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ az az oktatási és közösségi tér, ahol az egyetem szíve dobog. Itt működik az SZTE Klebelsberg Könyvtár is, melyet a világ tíz legszebb bibliotékája között tartanak számon.


kleb_konyvtar


A modern környezethez hozzátartozik az energiahatékonyság és a környezettudatosság szem előtt tartása. A hallgatók szemléletformálása, a „zöldben” gondolkodás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Szegedi Tudományegyetem 2010 óta folyamatosan előkelő helyen szerepel az indonéz UI GreenMetric of World Universities Ranking felmérésben. A 2017-es világrangsorában az SZTE a 88., az európai listán a 42., Magyarországon továbbra is a legzöldebb egyetem.


Az SZTE-n továbbtanulók nemcsak Magyarországon képezhetik magukat. A különböző mobilitási programok az egyetem tehetséges hallgatói számára lehetőséget adnak rövidtávú vagy teljes képzési programokban való részvételre Európában és más kontinenseken. Az Erasmus+ programban az SZTE-nek 968 jelenleg is élő együttműködési megállapodása van 492 partneregyetemmel, 30 ország 346 városából. A Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram (CEEPUS) 10 támogatott hálózata 100 partneregyetemet foglal magába, 15 tagország 65 városából. A szegedi intézmény kiváló kapcsolatokat ápol több mint 80 partnerintézménnyel világszerte, ez szintén lehetőséget teremt a diákok számára, hogy különböző csereprogramokban vegyenek részt. A külföldön tanulni vágyó diákok részképzését a Campus Mundi program is támogatja, melyben az elmúlt években már 100 SZTE-s hallgató vett részt.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.





Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.